Når du skal velge vintersko til barn

Vintersko til barn

Da vi søkte de beste vinterskoene til butikken vår var det viktig å finne de som var utviklet for nordiske forhold. Kriteriene var sko som er robuste og passer det norske klimaet som kan gå fra veldig kaldt til tidvis vått. Naturlige materialer som skinn er å foretrekke fremfor syntetiske stoffer for full fleksibilitet og for at barnets føtter skal få puste. Justerbare stropper eller skolisser er en fordel for individuell tilpasning og god passform. Det er heller ingen ulempe at vinterskoene har et lekkert design slik som Arauto RAP og Angulus sine, som har vunnet flere priser for god design.

Våre vinterstøvler er i en klasse for seg bade når det gjelder design, kvalitet og miljø. Vinterstøvler har en 100% vanntett TEX-membrane som er laminert fast mellom fôr og overlær. Membranen holder effektivt vann ute, men gjør samtidig at foten kan puste slik at fuktighet slipper ut. Det betyr at foten holder seg tørr og samtidig oppnår godt fotklima. Sålen er laget av myk rågummi og gir et godt grep på glatt underlag. Disse vinterskoene er også et miljøvennlig valg i 100% naturlige materialer og kromfritt skinn.

Se utvalgte vintestøvler her.

Størrelse - Husk å beregne god plass i vinterskoene så det er plass til tynne eller mellomtykke ullsokker i tillegg til luft. Luftrommet er nemlig hemmeligheten for isolasjonen, og det er viktig at ikke laget med sokker blir for tykt. Ved å legge på ca 1,5 cm ekstra på barnets fotlengde finner du barnets vinterskostørrelse. Størrelseguide finner du her, men se hvert produkt for korrekte mål og størrelsesforhold.

Pleie - For å sikre at skoene bevarer sine egenskaper er det viktig å pleie skinnet på utsiden med impregnering og en skokrem med lavt fettinnhold. Gjør dette gjerne et par ganger før bruk, og ca hver uke eller hver 14 dag, avhengig av vær og bruk. Da holder de seg tørre og pene lenge!

 


Del dette innlegget

Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes av administrator